aBoUt MeeeE !

Image

                     Holaa….my name is nur sakinah binti abd latif…saya translate kan ya..nama saya nur sakinah binti abd latif..umur saya sweet nineteen…hehehe  sweet tak…^_^ saya tinggal di Sg Petani, kedah…asal Kulim je…hehehe dah2 tak mau cerita macam nak buat biodata, boring !!!

Sekarang saya students PSP. .. sebelum dapat masuk PSP, saya study di Perlis, Penang and Selangor.. banyak tempat kan saya merantau??so kalau nak pergi rombongan tu, boleh laa calling2 ea…tour guide laa sangat kan…kehkehkeh  ok…sebenarnya saya ni bekas pelajar tahfiz… tapi tak habis pun hafal Quran nye….nak bagi nasihat kat orang pun, ilmu tak banyak mana…huhu teringin nak jadi baik macam orang lain…wanita solehah…

 wanita2

3181325395_c95e025ec8

                      Dah2 tak mau sedih-sedih….tak syiok laa… berbalik kepada cerita PSP…haa mesti korang nak tahu kan macam mana saya boleh masuk sini…jawapannye…senang je.. macam korang yang lain jugak…ambil SPM..tapi saya tak belajar macam korang yang lain laa…belajar setakat untuk lulus SPM je..maklum laa setahun je belajar…masa mula2 dapat result SPM…terkejut kott!! tak sangka boleh dapat result yang agak cantik tu (tapi ade jugak yang failed )..hehe then, yang lagi terkejutnya…dapat tawaran masuk PSP pulak….lagi laa macam tak percaya…!! ape2 pun…alhamdulillah… Allah bagi juga peluang untuk saya belajar… saya risau jugak tak dapat belajar..macam mana nak survive hidup nanti??macam mana nak jaga mak ayah kalau tak ada duit…  dah laa zaman sekarang ni semua pun pakai duit…nk masuk tandas pun kena bayar..apatah lagi makan !! walaupun ada sesetengah org yang cakap “kau belajar tahfiz??lepas ni nak pergi mana??dok rumah, belajar masak ,kahwin je…”  >_<  arghh!! tensionnye dengaN ayat ni….. dari dulu saya tak suka bila orang cakap macam tu…sebab tu saya bertekad nak amek SPM , then sambung belajar kat IPTA and kerja yang hebat2…saya nak buktikan kat orang2 yang suka cakap macam tu bahawa pelajar tahfiz pun boleh berjaya macam orang lain jugak…kerja hebat2… hehehe ok2…terlebih emo dah ni….

Masa mula2 masuk sini, Ketua Jabatan ada cakap yang kos Logistik  ni memang senang dapat kerja…senior2 pun ada cakap belajar tak susah sangat … Alhamdulillah segala-galanya dipermudahkan…hehehe okey la semua…dah lewat ni…nak tidur laa pulak..esok kelas ada kelas pagi…haaa sebelum saya tutup post kali ni..saya nak minta tolong korang2 yang bace post ni, doa2 kan saya ea..berjaya dunia akhirat..moga2 korang pun sentiasa diberkati dan Berjaya dunia akhirat… sama-sama masuk SYURGA tau…  ^_^ tata assalamualaikum… 🙂

 

GGGGGOOODDDBYE

Advertisements

2 thoughts on “aBoUt MeeeE !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s