Expectation about my Programe (Dip Logistics and Supply Chain Management)

ASSALAMUALAIKUM… ❤ ❤

salam JUMAAT semua… sihat x semua.?hope korg semua sihat tau…hari ni saya nak share sikit dengan korang pasal kos yang saya tengah study ni…diploma logistik dan rangkaian bekalan…haaa korang pernah dengar tak…? mesti ada yang tak pernah dengar kan sebab kos ni agak baru di malaysia and tak sepopular kos2 lain tu…hehe untuk pengetahuan korang ..kos ni memang best..emmm tapi saya pun tak banyak tahu sangat..so ape yang saya tahu,saya cuba2 laa share kat sini…kuingkuing. ok…jom kita tengok apa tu logistik dan rangkaian bekalan !!

Continue reading

My !nteResT… ^_^

Assalamualaikum…jyeaahhhh semua..kembali bersama saya Sakinah OreNana….ngee Ceh wah..ayat tuh..boleh pergi interview untuk jadi pengacara 3R ni..hehe eh yang korang gelak2 tu, tahu ke 3R tu ape..tak tahu, google laa ea..malas nak cerita pasal tuh…

Ok…Kali ni saya nak cerita kat korang semua pasal minat saya pulak..pergh.. kalo cakap pasal minat ni memang banyak lah..tak terbilang dengan jari-jari ni…hahaha (nampak sangat nipunye..), tapi yang paling saya minat dalam alam semesta ni iaitu main game…waaaa!! Teruja gila lah kalau dapat main game…kalau dapat tu, haisyh Lee Min Ho jalan depan mata pun tak nampak dah…especially  game pou..!  mesti ramai yang pernah main game ala kanak-kanak Ribena ni kan…yang tak pernah main tu..kena cuba..memang best ..! comel je pou tu…kena jaga macam budak2 kecik…bagi makan, mandi, tidur…kononnya macam mak2 la…hehehe tapi yang paling best game-game kat dalam tu…memang banyak..puas main !!hehehe

ni laa pou yang comel tu…

                      *_*..kalau korang nak tahu, roommate saya yang tersayanglah yang kenalkan game tuh kat saya..first2 tuh jual mahal lah konon sebab nampak macam tak best aje..bila sekali dah terkena..pergh..tak terkata..main sampai LEBAM..!! hahahak tak boleh blah..eh 1 lagi, korang nak tahu,  budak2 laki pun suka main game ni…nak belajar jadi bapa mithali laa kot…hehehe sori ea kaum ADAM..just joking ! kuingkuing

Orait! sampai sini aje saya pot pet pasal game pou ni… kang tak pasal ada yang kena baling dengan telur. Tapi sebelum saya get out dari sini…mai sini dekat2 sikit,  nak kongsi nasihat yang tak seberapa ni..main game boleh…. sebab nak hilang kan stress.. tak kan nak mengadap buku 24 jam… betul tak?? Tapi main tuh ada hadnya… jangan sampai abaikan study korang pulak ya…ape2 pun pelajaran yang paling penting tau kawan-kawan.! Hehehe kita jumpa lagi di post yang lain ok…tata titi tutu…assalamualaikum

 back-soon

aBoUt MeeeE !

Image

                     Holaa….my name is nur sakinah binti abd latif…saya translate kan ya..nama saya nur sakinah binti abd latif..umur saya sweet nineteen…hehehe  sweet tak…^_^ saya tinggal di Sg Petani, kedah…asal Kulim je…hehehe dah2 tak mau cerita macam nak buat biodata, boring !!!

Sekarang saya students PSP. .. sebelum dapat masuk PSP, saya study di Perlis, Penang and Selangor.. banyak tempat kan saya merantau??so kalau nak pergi rombongan tu, boleh laa calling2 ea…tour guide laa sangat kan…kehkehkeh  ok…sebenarnya saya ni bekas pelajar tahfiz… tapi tak habis pun hafal Quran nye….nak bagi nasihat kat orang pun, ilmu tak banyak mana…huhu teringin nak jadi baik macam orang lain…wanita solehah…

 wanita2

3181325395_c95e025ec8

                      Dah2 tak mau sedih-sedih….tak syiok laa… berbalik kepada cerita PSP…haa mesti korang nak tahu kan macam mana saya boleh masuk sini…jawapannye…senang je.. macam korang yang lain jugak…ambil SPM..tapi saya tak belajar macam korang yang lain laa…belajar setakat untuk lulus SPM je..maklum laa setahun je belajar…masa mula2 dapat result SPM…terkejut kott!! tak sangka boleh dapat result yang agak cantik tu (tapi ade jugak yang failed )..hehe then, yang lagi terkejutnya…dapat tawaran masuk PSP pulak….lagi laa macam tak percaya…!! ape2 pun…alhamdulillah… Allah bagi juga peluang untuk saya belajar… saya risau jugak tak dapat belajar..macam mana nak survive hidup nanti??macam mana nak jaga mak ayah kalau tak ada duit…  dah laa zaman sekarang ni semua pun pakai duit…nk masuk tandas pun kena bayar..apatah lagi makan !! walaupun ada sesetengah org yang cakap “kau belajar tahfiz??lepas ni nak pergi mana??dok rumah, belajar masak ,kahwin je…”  >_<  arghh!! tensionnye dengaN ayat ni….. dari dulu saya tak suka bila orang cakap macam tu…sebab tu saya bertekad nak amek SPM , then sambung belajar kat IPTA and kerja yang hebat2…saya nak buktikan kat orang2 yang suka cakap macam tu bahawa pelajar tahfiz pun boleh berjaya macam orang lain jugak…kerja hebat2… hehehe ok2…terlebih emo dah ni….

Masa mula2 masuk sini, Ketua Jabatan ada cakap yang kos Logistik  ni memang senang dapat kerja…senior2 pun ada cakap belajar tak susah sangat … Alhamdulillah segala-galanya dipermudahkan…hehehe okey la semua…dah lewat ni…nak tidur laa pulak..esok kelas ada kelas pagi…haaa sebelum saya tutup post kali ni..saya nak minta tolong korang2 yang bace post ni, doa2 kan saya ea..berjaya dunia akhirat..moga2 korang pun sentiasa diberkati dan Berjaya dunia akhirat… sama-sama masuk SYURGA tau…  ^_^ tata assalamualaikum… 🙂

 

GGGGGOOODDDBYE